4.9.2009

FridayLove ring; fine silver and a chrystal. I took a course about silver clay last weekend and this is the result :)

Olin hopeasavikurssilla viime viikonloppuna. Tein tämän sormuksen ja sitten pari riipusta joita ei ehkä tarvitse esitellä... Hopeasavi on hieno materiaali, mutta aika vaikea, kun se kuivuu niin nopeasti. Pitää tietää tarkalleen mitä tekee ja ensikertalaiselle se on ehkä hiukan hankalaa. Saatan kyllä joskus vielä tehdäkin näitä lisää, juuri sormuksiin hopeasavi sopii musta hyvin.

3 kommenttia:

 1. Mitä ihmettä on hopeasavi? Olen kuullut siitä ennenkin mutta on jäänyt mysteeriksi...onko se metallia vai orgaanista ainetta?

  VastaaPoista
 2. Hopeasavi on japanilainen keksintö(tottakai!:) ja se valmistetaan ns. jätehopeasta, kuten vanhoista filmeistä ym. ja sitten siinä on jotain sidosaineita, mutta en nyt muista mitä, mutta oikealla savella ei tainnut olla mitään tekemistä sen kanssa...

  Hopeasavi on siis sellainen massa, kun sitä aletaan muotoilla. Muotoiltu työ kuivataan ja varsinainen työstö alkaa. Kun se vaihe on valmis niin taas kuivataan ja työstetään... Lopulta työ poltetaan uunissa (tai kaasuliekillä) korkeassa lämpötilassa ja siinä vaiheessa sidosaineet palavat pois, jäljelle jää vain puhdas hopea.

  Toivottavasti tämä selitys vähän selvensi :)

  VastaaPoista
 3. wow! ihanaa hyötykäyttöä! tähän täytyy tutustua, kiitos!!!

  VastaaPoista